Product -uitleg

 
          CompanyProductsNewsDisclaimerContact Us

 Product -uitlegDe steunzool en het gebruik hiervan.

Het is altijd al zo geweest dat een hulpmiddel de juiste behandeling vraagt. Zowel qua onderhoud als het juiste schoengebruik.

Het spreekt vanzelf dat een schoen de juiste ruimte biedt voor de voet en de steunzool. Sommige mensen willen dit maar niet begrijpen en krijgen dan ook de vreemdste voetafwijkingen. Ondanks de correctiezool, door niet het juiste schoeisel te dragen.

Wanneer u een steunzool krijgt word u uitgelijnd op een hakhoogte die bij u past. Het is een grote fout om hiervan af te wijken of om te denken dat je zomaar op allerlei soorten schoenen kunt lopen.
Veel rugklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde hakhoogte.
Heel veel mensen kunnen niet eens, wanneer ze met de hakken tegen de deur staan, de bal van de voet van de grond af tillen.
Dit betekent dat er veel spanning op de kuitspieren ontstaat.
Hierdoor komt er weer een overstrekte knie en gaat het been als een koevoet werken naar het bekken.
Omdat er vaak een verschil in deze hefbomen zit (tussen linker en rechtervoet) wil een bekkenhelft dus wat meer naar achteren kantelen.
Je krijgt dan soms een wringmoment in het zogenaamde sacroilliacale(SI) gewricht.
Dit komt ook omdat het zwaartepunt van het lichaam voor de wervelkolom ligt en je dus twee tegengestelde hefbomen krijgt.
Je ziet in de praktijk dat de schoenen bij de bal van de voet, compleet stukgelopen worden, of zelfs scheuren.
Er ontstaat dus een wringhoek met asymetrie wat ook weer scheef-standen oplevert met verkeerde spierspanningen.
Het hele lichaam gaat zich bij deze scheefstanden en verkeerde drukverdelingen aanpassen. Er ontstaan dan vaak forse spierproblemen en drukverschillen op tussenwervelschijven die weer voor de nodige shit zorgen.
Onbegrijpelijk dat we wel snappen dat een vliegtuigvleugel recht moet hangen of dat een autowiel moet worden uitgelijnd. Dit omdat er anders slijtage of breuk ontstaat. Maar wij niet willen begrijpen dat de krachten in ons lichaam vaak vele malen groter zijn en dus meer schade bij asymetrie aanrichten wat blijvend is, en zelfs tot blijvende problematiek kan leiden.
En maar sjouwen naar de dokter of de fysiotherapeut omdat men nog altijd meent dat het lichaam zich wel aanpast bij een asymetrie.
Iedereen is toch wel een beetje schuin?
Het zou misschien verstandig zijn om voor het beoefenen van een sport of het aanschaffen van een hulpmiddel of de loop naar een arts of therapeut eens te denken aan de mechanische bewegingsmogelijk - heid van je lichaam.
Mechanika geeft een goed beeld van alle belastingsmogelijkheden mits het op de juiste manier wordt toegepast.

Dus de conclusie is simpel, een juiste hakhoogte is belangrijk.

Onderhoud van een steunzool .

Ook het schoonmaken van de steunzool is belangrijk. Je kunt ze simpelweg in de schoenen leggen en er nooit meer naar omkijken, of je kunt ze gaan reinigen op zijn tijd.
Veel mensen klagen dat de zolen gaan stinken(dit is logisch omdat er vaak transpiratie vrijkomt en dit in de zool trekt).
Het is normaal dat de zolen elke dag gereinigd worden want je trekt ook elke dag schone sokken aan.
Wanneer je dit niet doet word het inderdaad een grote stinkboel.
Ook is het onjuist om te denken dat er zonodig leer over de zolen moet worden gespannen.
Leer is poreus en neemt veel bacterien op en ook veel ander vuil.
Smeer je leer dicht met een wassoort word het waterafstotend en werkt het als skai.
Kijk maar eens hoe een met leer beklede zool er na een tijdje uitziet.
Het is vaak een stinkende harde plaat leer wat breukgevoelig is geworden. Boor je gaten in de zool dan gaat het leer van de schoenen op den duur rotten, omdat het zweet door de zool heen sijpelt en ook dat kan een bron van ergernis zijn.

Dus het advies is vaak de schoenen luchten of wisselen en zolen reinigen op tijd.

Controle,

Ook de controle's zijn belangrijk.
De controle's zijn gratis. Hierdoor gaan de zolen veel langer mee. Omdat onderhoud de levensduur van elk product verlengt, zowel van uw kunstgebit of uw auto. Dus ook van uw steunzool.

 

[Home][Company][Products][News][Disclaimer][Contact Us]
Copyright (c) 2005.Dutch Orthopedical Center All rights reserved.

K.v.K. nummer: 01085140

Zorgverlenerscode: 520085163